***       Водещите вечерни новини       на 20 юни 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 20 юни 
Коментари Харесай

Водещите новини! Шойгу: Украйна планира да нанесе удар по Крим с ракети. Утре МС решава дали ще участваме в оценка на щетите, причинени от Русия


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 юни   

 

Ръководството на украинските въоръжени сили възнамерява да нанесе удар по Русия, в това число по Крим, с ракети ХАЙМАРС и Сторм шадуоу, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на съвещание на колегиума на военното ведомство, съобщи ТАСС.

***

„ Най-малко петима души починаха и 12 ранени в резултат на гърмеж и пожар в цех за барут в източния съветски град Котовск ", съобщи киевската медия УНИАН.

„ Сигналът за случая бе подаден през днешния ден към 14 часа (българско време). Към мястото на повредата бяха изпратени десетки огнеборци ", които потушиха пламъците, уточни още изданието.

„ Причината за детонацията и пожара не е терористичен акт. Става дума за човешка неточност ", обявиха от управата на Тамбовска област, добави УНИАН.

***

Сред точките на следващия ден е: 

Точка 3. план на решение за одобрение присъединяване на република България в разширеното отчасти съглашение на съвета на Европа за указател на вредите, породени от съветската федерация против Украйна.

Внася: заместител министър-председателят и министър на външните работи.

***

Украйна приготви редица нови военни елементи за дълго чаканата си контраатака това лято, до момента в който към този момент основаните бригади претърпяха зимната атака на Русия в източната част на страната, разяснява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Смяната на Гешев със Сарафов беше цялостна замяна, това е безусловно недопустимо. 

Фактът, че от Висш съдебен съвет единствено прокурорската гилдия гласоподава за Сарафов, го считаме за погрешно. 

Този вид замяна не е пътят, по който България би трябвало да върви. Това съобщи в изявление за „ Лице в лице " по bTV съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков.

***

Министърът акцентира, че в бюджета не са „ пипани ” разноските за пенсии и заплати. 

Планиран е 10% растеж в заплатите за администрациите, които не са получили такова. 

„ Предвижда се дългът да остане като % от Брутният вътрешен продукт същият, както предходната година. Нарастването на чистия дълг ще бъде в размера на недостига ”, разясни Василев.

***

Отдел „ Киберпрестъпност " в ГДБОП е почнал инспекция по случая с „ Наталия " - телефонен бот, който събира данни за местоположението на хора посредством позвънявания.

***

В обществените мрежи се разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин чиновници на Министерство на вътрешните работи оказват помощ за товарене на кашони на някогашната брачна половинка на търсения Пепи Еврото -  Любена Петрова.

Те обясниха дейностите си с това, че…

***

***

Общото заседание на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд (ВКС) утвърди лист от 22-ма съдии, които ще могат да проверяват основния прокурор и заместниците му, оповестиха от пресцентъра на съда.

Одобрените магистрати са от Върховния касационен съд, Апелативен съд – София, Софийския градски съд и от окръжните съдилища във Варна, Русе и Ямбол.

***

Двама души починаха и 27 бяха ранени във вторник при злополука сред рейс и камион в южния турски окръг Мерсин, съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Инцидентът е станал на път в региона на град Тарсус. 

Автобусът е пътувал от Анталия за Адана.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР